36 пожара са потушили за седмица огнеборците в областта

Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе до бързо нарастване на риска от възникване на пожари в земеделските и горски територии. Очакваните и през следващите дни високи летни температури, в комбинация с извършването на стопанска дейност и посещение на горите с цел туризъм, може да създадат предпоставки за възникване на пожари в горските територии. Това предупреждават от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Пазарджик.
За периода 31.07.2017г. до 07.08.2017г. на територията на област Пазарджик  са възникнали 36 броя пожари в сухи треви, храсти и стърнища на площ 2287 дка и 114 дка смесена гора.
При забелязване на признаци на пожар в гората (дим, мирис на изгоряло и пламъци) е необходимо бързо да оцените обстановката – възможно най-точно да се ориентирате за мястото на възникване на пожара, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение на пожара. Ако имате информация за хора, пребиваващи в близост до огнището на запалване, от вас зависи техният живот – своевременно подайте точно и ясно съобщение за пожар на тел.112, апелират от  РГ „ПБЗН“.

Oborishte.bg.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn