38 човека от община Панагюрище бяха подпомогнати с хранителни продукти с инициативата „Купи и Дари“

38 човека в затруднено и тежко материално положение бяха подпомогнати с благотворителната инициатива „Купи и Дари“, проведена съвместно от „Лайънс клуб“ Панагюрище и верига хранителни супермаркети „Дани“ в периода 17.12. 2018 г. – 04.01.2019 г., съобщи президентът на клуба Лиляна Карацонева. В акцията можеше да се включи, всеки който пожелае като закупи хранителни продукти и ги остави на специално обособените места в супермаркети „Дани“.

Акцията се проведе на два етапа – първи до 21-ви декември, като със събраните продукти бяха подпомогнати 25 човека и втори до 4-ти януари 2019г., като с хранителните продукти бяха направени 13 торбички за хора в нужда.

„Лайънс клуб”- Панагюрище благодари за отличната организация на г-жа Дечка Влайкова, собственик на супермаркет „Дани“ и целия екип на магазина, и на всички включили се в благородната инициатива „Купи и дари“.

Доставянето на продуктите до нуждаещите се реализира съвместно с прекрасния екип на Домашен социален патронаж Панагюрище под ръководството на г-жа Лиляна Пенчева и с любезното съдействие на г-жа Галина Матанова, зам. кмет „Хуманитарни дейности” в Община Панагюрище.

„Често казваме, че не трябва да се сещаме за хората в нужда само по празниците, но нали всеки от нас очаква подаръци точно на празниците. Надяваме се да сме дарили топлота, подкрепа и вяра в човечността. Емоцията да дариш храна и срещнеш благодарността в насълзените очи е незабравимо преживяване и тогава си казваш „Има смисъл в тези каузи, продължаваме….“ С тази инициатива, ние в „Лайънс клуб” Панагюрище искаме да дадем възможност и на хората, които не членуват в благотворителна организация да участват и даряват.„Купи и дари“ е възможност за всеки от нас”, сподели президентът на клуба Лиляна Карацонева.

Следващата кампания ще бъде за Великден, през април 2019 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn