39 студенти участват в 14-ото издание на стажантската програма на „Асарел-Медет“

Над 620 младежи са били на стаж в дружеството от 2004 г. досега

Лятната стажантска програма на „Асарел-Медет” АД стартира на  3 юли за четиринадесета поредна година. В първия й етап през месец юли участват  24 студенти и млади специалисти, които вече са част от екипите на рудник „Асарел”, Обогатителна фабрика, Централна ремонтна база, отделите „Минно инженерство”, „Инженеринг на ремонта”, „Персонал”, „Счетоводство“, „Комуникации”  и др.

Вторият етап на лятната програма ще бъде през месец август, когато на стаж ще дойдат още 15 студенти, изучаващи специалности в областта на минното дело, електро- и машиностроенето, автоматизацията, информационните технологии и икономиката.
Целта ни е стажът в „Асарел-Медет“ да бъде максимално полезен за младежите, за които най-ценни са придобиването на практически умения и прякото наблюдение върху работата на вече доказали се специалисти”, подчерта Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в компанията.
Първата стажантска програма на „Асарел-Медет“АД стартира през 2004 г. с 15 студенти. След приключване на Стажантска програма `2017 г., броят на участвалите досега студенти ще надмине 620, като 110 от тях вече работят в дружеството.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn