4-годишната Радислава Йончева от Панагюрище ще замине за лечение в Германия, реши Общественият съвет на Фонда за лечение на деца

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца успя да се събере за първи път след арестите на целия му ръководен екип на 20 април. На заседанието в сряда, 18 май, бяха разгледани случаите на повече 95 болни деца, които се нуждаят от спешно лечение в чужбина. Докато фондът заседаваше, пред вратите му чакаше Мария Йончева, майка на Радислава. 4-годишното дете има тумор на левия бъбрек. Последната надежда за нея бе фондът да даде положително становище за лечение в чужбина: „От 28 март чакаме, имаме подадени документи и всеки ни уверява, че всичко е наред и се работи по въпроса”, сподели през сълзи пред bTV притеснената майка.

Болното дете трябваше вече да пътува, но се отлага, защото близо месец не е имало заседание на фонда. Междувременно две оферти са изпратени от Германия за лечението на Радислава. „Няма организация. Ние се свързахме с болницата в Кюбилген, от където ни казаха, че десет дни не могат да се свържат с фонда, за да изпратят какво е необходимо за детето още. Имаме оферта от Мюнстер, която я преведохме лично ние, защото тук ни отговори секретарката, че не е преводач”, разказа Мария Йончева. Според нея директорът въобще не е погледнал офертата. От ръководството на фонда твърдят, че документите на всички спешни деца са придвижени. Радислава Йончева от Панагюрище ще замине за лечение в Германия, реши Общественият съвет на Фонда. Но забавянето от близо месец, може да се окаже фатално.

Oborishe.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn