40 зрелостници от СУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си. Отличниците са 17

„Блясъкът на славата”, под този надслов премина официалната церемония по връчване на дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2020 на СУ”Нешо Бончев”. Тя се състоя на 23 юни, в двора на училището, при спазване на всички мерки, предвид извънредната епидемична обстановка в страната.

Изисканата обстановка, наподобяваща церемония за връчване на наградите Оскар и атрактивната украса бяха дело на д-р Катя Симеонова и Ирина Пелтекова, за което двете сръчни дами получиха благодарност и красиви букети.

На тържественото събитие присъстваха представители на „Ротари клуб”-Панагюрище, родители и близки на абитуриентите. Поздравителен адрес до зрелостниците бе изпратил кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Водещи на церемонията бяха Надежда Ковачева и Стойко Шопов.

Няколко простички, но изключително важни неща пожела на зрелостниците директорът на СУ”Нешо Бончев” Веса Барова: здраве и дом, в който да се връщат с удоволствие,  добра работа, добри приятели, любов, във всичките и измерения. „Днес сме тук, за да отпразнуваме вашето завършване. Това е един от върховете, който вие преодоляхте. Ще има още много върхове! Пожелавам ви онази истинска свобода, която да ви позволи, вие да решите, кой връх от тук нататък да преодолявате, защото не всеки връх е вашият връх. Бъдете свободни с онази истинска свобода, която не ограничава и свободата на другите! Честито дипломиране!”, каза в приветствието си към бончевци директорът Барова.

40 зрелостници от Випуск 2020 на СУ „Нешо Бончев”, облечени в черни тоги получиха дипломите си за завършено средно образование и традиционния пръстен, носещ емблемата на училището. Редом до порасналите момичета и момчета на сцената бяха освен директорът Барова, заместник директорът Снежина Машева и класните ръководители на двата класа – Василка Навущанова и Снежа Симеонова.

Първи своята диплома получи отличникът на випуска Събко Стрелешки, който е с успех „отличен” 5.95. Общо 17 зрелостника от панагюрската гимназия получиха диплом с отличен успех. Абитуриентите използваха повода, за да поканят своите учители да бъдат гости на техния бал, който ще се състои на 27-ми май. Връчиха и статуетки „Оскар” на преподавателите си за цялостен принос в образователния процес на Випуск 2020.

От името на „Ротари клуб”- Панагюрище бъдещият президент на благотворителната организация Иван Иванов връчи ежегодната награда за постигнат най-висок успех на Събко Стрелешки.

Наградата на името на Стефан Чуклев, възпитаник на СУ”Нешо Бончев”, който си отиде от този свят твърде рано получи Виктория Манева. „Силна съм” заяви с песента си талантливата Виктория и заслужи бурните аплодисменти на присъстващите. Последва традиционното хвърляне на шапките високо нагоре.

По червен килим, както подабава на церемония за наградите Оскар, младежите поеха смело, с гордо вдигнати глави напред към своя нов живот.

За успешното завършване абитуриентите от Випуск 2020 на  СУ”Нешо Бончев” и техните учители вдигнаха наздравица с чаша шампанско.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn