40 състезатели се включиха в XXI турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“

40 състезатели по бадминтон – 14 момичета и 26 момчета, от 8 клуба от страната се включиха в 21-ото издание на турнира за купа „Петър Велков”, провел се на 25 и 26 ноември в зала „Арена Асарел“, гр. Панагюрище. Тазгодишната надпревара премина без международно участие. Турнирът е традиционен и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище.

DSC01686

Официално старт на турнира даде синът на патрона на турнира полковник Петър Велков – Симеон Симеонов. Той поздрави състезателите и им пожела най-добрите и най-подготвените да победят.

DSC01672

Състезателите приветства и председателят на панагюрския клуб по бадминтон- Симеон Симеонов. Сред гостите на спортното събитие беше председателят на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян.

DSC01614 DSC01618

При момчетата купата завоюва Стефан Милков от СКБ“Арда“ Кърджали. Второто място в крайното класиране заслужи Виктор Ангелов от СКБ Русе. Третото място си поделиха Георги Орешков от БК Хасково и Мариян Кехайов от  БК“Г.Бенковски“ Пз.

DSC01634 DSC01638

При момичетата купата спечели Калина Балканска от СКБ Русе.  На второ място се класира Каталина Димитрова от СКБ“Арда“ Кърджали,  а третото място си поделиха Ива Николова от БК Хасково и Алина Милкова от СКБ Русе.

При двойки – момчетата златото спечелиха Виктор Ангелов и Симеон Райков от СКБ Русе . Второто място и сребърните медали получиха Николай Радев и Адриан Смеонов от БСК Пазарджик, а третото място и бронзовите медали бяха за Стилиян Танчев и Асен Трампов от СКБ Брезово и Мариян Кехайов и Владимир Ланков –  БК“Г.Бенковски“Пз /БСК Пазарджик.

При момичетата първото място и златните медали на двойки спечелиха Калина Балканска и Алина Милкова от СКБ Русе. Със сребърните медали се окичиха  Ива Николова и Радост Николова от БК Хасково. Бронзовите медали бяха за Радостина Ангелова и Алис Кумруян от БК“Г. Бенковски“Пз и Каталина Димитрова и Илияна-Мария Тюлева от СКБ“Арда“ Кърджали.

DSC01688

По-малкият брой участници в тазгодишното издание на турнира за купата „Петър Велков“ се дължи на промени в Наредба, според която състезателите трябваше да поемат сами разноските си по участието в спортната надпревара, уточниха от ръководството на панагюрския бадминтон клуб.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn