412 станаха пациентите с коронавирус у нас. На картата на страната се прибави и град Русе

412 положителните проби са регистрирани у нас към 1 април сутринта. На картата на страната се прибави и град Русе, където е установен мъж, прибрал се от ски курорт в Австрия.

146 се намират на болнично лечение, като от тях 14 са в интензивно отделения. В момента се проучва и един пациент в Кюстендил.

В софийските болници се намират 21 пациенти, те са болниците „Света Анна“, Александровска- 19, „Софиямед“- 1, „Пирогов“ – 3, в МВР болница има един пациент в интензивното отделение и 6 амбулаторни.

Новоустановените случаи в Бургас са двама, върнали се от чужбина и са приети в болница.

В Пловдив по един пациент са приели болниците „Свети Георги“ и „Каспела“, като там има и един военен в тежко състояние, посочи Венцислав Мутафчийски.

В Добрич новоустановени са двама – баща и дъщеря. Останалите нови пациенти са разпределят по градове така: Стара Загора – 1, Хасково – 1 и се намира в болница, в Сливен – 1, отново в болница, Кърджали – 1, който е амбулаторен, в Перник – 1, който е на домашно лечение.

Излекувани до този момент са 20 установени с коронавирус. Те са след две отрицателни проби. Най-възрастният излекуван е 80-годишен мъж, а най-младият на 27 години. Средната възраст на заразените е 46 години.

Заразеният с коронавирус народен представител Хасан Адемов от ДПС е настанен за лечение в болница, стана ясно още на брифинга. На повече въпроси за здравословното му състояние генерал Мутафчийски отказа да отговаря. Всички депутатите ще бъдат тествани, като по списък, предоставен от председателя на парламента Цвета Караянчева, както и част от администрацията на парламента, която е била в контакт с депутата. Епидемиолозите ще направят проучване на контактувалите с депутата.

Тестуването на депутатите е разпределено в две болници и ще се извърши за два дни. Всеки ден се прави дезинфекция на сградите на Народното събрание и Министерски съвет, обясни Мутафчийски, затова и брифингът късно снощи на Караянчева не го смята за неуместен. По думите му парламентарните журналисти от дълго време са отделени от депутатите в Народното събрание като мярка срещу разпространението на коронавируса и това няма да наложи и те да бъдат изследвани за вируса.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn