48 ученици от ПГИТМТ получиха дипломите си за средно образование и свидетелства за професионална квалификация

Със спектакъл по пиесата на Станислав Стратиев “Балкански синдром”, представен от учениците от театрална група на ПГИТМТ, с ръководител Екатерина Филипова и техни учители, подготвен по проект “Твоят час”, започна празничната вечер, в която бяха връчени дипломите на зрелостниците от Випуск 2017 на Професионалната гимназия.  Представена бе и мултимедийна презентация на ученици от групата на инж. Магдалена Гоешкова, изработена също по проект “Твоят час”.

DSC06660 DSC06675 DSC06682 DSC06685 DSC06692 DSC06701 DSC06707 DSC06713

„Дойде последният ден, който ще ви свързва с нашето училище. Ден, в който ще получите дипломите си за средно образование и свидетелствата си за професионална квалификация”, каза директорът на Професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова и съобщи, че тази година 12-ти клас завършват 59 ученици, от които 48 ще получат своите дипломи и свидетелствата си за професионална квалификация. Общият успех на Випуск 2017 е „добър” 4.48.

DSC06737

Първа своята диплома за завършено средно образование и свидетелство  за професионална квалификация получи отличничката на випуска Мима Богданова, с успех „отличен” 5.86. Общо шестима бяха зрелостниците, завършващи с отличен успех, останалите петима са: Иво Станчев, Георги Арнаудов, Мария Маркова, Радослав Карбанов и Дарина Ралчева.

DSC06770DSC06753

12 „а” от специалностите „Компютърна техника и технологии” и „икономическа информатика”, с класен ръководител Петя Сеферинкина, завършват 24 ученици, със среден успех „много добър” 4.76. По изпитите по теория и практика съответно „много добър” 4.68 и „много добър” 5.48.

12 „б” от специалностите „Минна електромеханика”и „Промишлена електроника”, класен ръководител иж. Ненчо Ненчев, завършват 8 ученици със среден успех „много добър” 4.55. С резултати от теория и практика съответно  „добър” 4.19 и „много добър” 5.19.

12 „в”от специалностите „Лазерна и оптична техника” и „Организация на хотелиерството”, с класен ръководител инж. Нона Данкова, завършват 16 ученици със среден успех „добър” 4.04. Резултатите от изпитите по теория са „добър” 3.79 и по практика „много добър” 4.82.

Голяма част от зрелостниците бяха заменили големите букети за своите учители и директора на училището с книги.

DSC06774

Днес приключва един етап от вашия живот и започва друг, отваряте нова страница. Как ще продължи от тук нататък вашия живот зависи единствено и само от вас”, каза директорът Апостолова и допълни: „Надявам се, че никога през живота си няма да получавате слаби оценки. Надявам се, че ще оставим добри спомени във вас и когато се срещнем след години, ще се поздравим добронамерено. Преследвайте и постигайте мечтите си! Бъдете здрави и щастливи, и никога не губете вярата и надеждата, че ще успеете да постигнете вашите мечти!”

DSC06787

От името на Ротари клуб – Панагюрище Нистор Хаинов връчи награда на отличника на випуска Мима Богданова и пожела на зрелостниците три неща, които да не правят: „Не приемайте свободата си за даденост, защото тя не е. Не робувайте на предразсъдъци, защото те стесняват кръгозора. Не живейте с миналото, защото вие сте най-красивата част от бъдещето”.

На финала зрелостниците по традиция хвърлиха високо във въздуха своите и шапки и поеха уверено към своя нов живот.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn