5.76 лева дневен оклад за лагеруващите на Панагюрски колонии

5.76  лева с ДДС ще бъде дневната такса за ученик, който ще почива в лагера в село Панагюрски колонии тази година, това реши Общински съвет – Панагюрище на заседанието си в сряда, 26 юни. Персоналът, обслужващ организирания отдих на учениците ще ползва същия оклад. От 2013 година храненето на лагеруващите в базата на село Панагюрски колонии се извършва на кетъринг от фирма, определена по Закона за обществените поръчки. Предлаганата храна отговаря на всички изисквания за здравословно хранене на учениците. Храненето за учениците е четири пъти на ден, обедното меню е тристепенно, а вечерното – двустепенно, за възрастните режимът на хранене и трикратен.

Необходимите средства са планирани в Общинския бюджет, в дейност 333 „Ученически почивни лагери”.

Участниците в различните форми на организиран отдих и туризъм задължително се застраховат за собствена сметка.

В летния ученически лагер в село Панагюрски колонии тази година ще има три смени, с продължителност 10 дни.

Общинската база „Ученически лагер“ ще отвори врати на 1 юли 2019 година, когато ще започне първата лагерна смяна „С УСМИВКА И БОДРОСТ НИЕ СПОРТУВАМЕ, РИСУВАМЕ  И ТВОРИМ СРЕД ПРИРОДАТА“.  Тя ще продължи до 10.07.2019 година (включително). Началник на първата лагерна смяна ще бъде г-жа Невенка Врагова-Гоешкова. Програмата на първа лагерна смяна включва дейности, насочени към усъвършенстване на двигателната култура на децата и учениците, опознаването и опазването на природата, умения за общуване и взаимно уважение.

 

Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 15.07.2019 година – 24.07.2019 година (включително), е с наименование „СРЕД ПРИРОДАТА – ЗДРАВИ, БОДРИ И ВДЪХНОВЕНИ“. Тя включва разнообразни дейности, въздействащи върху физическото здраве на децата и личностното им израстване в посока формиране на уважение и любов към природата, толерантност към другите, чувство на отговорност и умения за работа в екип. Началник на втора лагерна смяна ще бъде г-жа Маргарита Паланкалиева, учител в ОУ „Проф. Марин Дринов”.

 

Третата смяна в общинската база „Ученически лагер“ в село Панагюрски колонни ще се проведе от 29.07.2019 година – 07.08.2019 година (включително). Началник смяна ще бъде г-жа Мария Бензарова – учител по хореография. Мотото е „ЛЯТНА СПОРТНО-ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ В ПЛАНИНАТА“. Трета  лагерна смяна е насочена към много спортни състезания, турнири, туризъм, развиване и усъвършенстване на екипната работа.

 

Записването за всяка смяна се извършва от началниците на лагерните смени. Броят на лагеруващите в трите лагерни смени е до 200.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn