50-годишен юбилей днес празнува световният и европейски шампион по самбо Иван Нетов

Днес, 22 октомври, своя 50-годишен юбилей празнува Иван Нетов, спортистът от Панагюрище, който стига до световния тепих като състезател по самбо и джудо, а след това се утвърждава и като главен съдия на световни спортни събития, стигайки до ръководни постове в международни федерации. Завоювал е повече от 20 медала от световни и европейски първенства по самбо и джудо и е многократен шампион на България. През 1995 година Иван Нетов печели световната титла по самбо, а през 1996 г. е единственият български джудист, участвал на  Олимпиадата в Атланта, САЩ, заемайки  престижното седмо място. Иван Нетов е председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище, управител на многофункционалната зала „Арена Асарел“ и треньор в СК „Бойни спортове“ /Панагюрище/. Треньорите и състезателите на панагюрския боен клуб, които не пропускат да завоюват медали, от което и да е състезание, изказаха благодарност и посветиха спечелените медали от последния турнир, в който взеха участие този уикенд,  на заслужилия спортист и треньор.

Почетният гражданин на Панагюрище Иван Нетов е сред топ съдиите на най-големите спортни прояви в самбото, джудото, на турнири по ММА. Канен е и като лектор на редица форуми в различни части на света. През неговата школа са минали стотици деца, сред тях и шампиони със световни и европейски отличия, сред които е и  златното момиче Мария Оряшкова.

И като  състезател, и като треньор, изявеният спортист е имал редица предложение за кариера извън пределите на България, но Нетов остава в родината, в Панагюрище, и до ден днешен продължава да подготвя шампиони на тепиха.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn