53 зрелостници от СУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си. Отличниците са 34

Изискана и нетрадиционна бе официалната церемония по връчване на дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2018 на СУ”Нешо Бончев”.

Тя се състоя на 20 юни, в близост до фонтаните на зала „Арена Асарел”, и започна с изпълнение на трио от Симфоничен оркестър- Пазарджик. Гости на празничното събитие бяха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, заместник кметът на Община Панагюрище Галина Матанова, представители на „Лайънс клуб” и „Ротари клуб”-Панагюрище, родители и близки на абитуриентите.

Обичахме ви, защото бяхте умни, защото много лесно се работеше с вас, лесно изграждахме интелектуални умения. Обичахме ви заради вашата благовъзпитаност, за което много благодаря на вашите родители. Обичахме ви заради вашата добронамереност и доброжелателност, затова и ние бяхме добронамерени. Тази взаимност ни караше да се чувстваме добре един с друг. Мили момичета и момчета, запазете тези три свои особености, и надграждайте тези свои качества”, каза на зрелостниците директорът на СУ”Нешо Бончев” Веса Барова и допълни: „Ние ви възпитавахме и обучавахме за един свят, който е конкурентен. Мисля, че успяхме да създадем една основа, но с удоволствие бихме направили още повече. Стъпете на тази основа и продължавайте нататък.

Няма да ви кажа останете в България и се върнете в Панагюрище, не защото не го искам, а защото знам, че вие израснахте в един различен свят, един отворен един различен свят, свят за който вие сте много по-пригодени, от колкото ние някога ще бъдем, и вие вече сте граждани на света. Вие сте готови да успеете навсякъде! И, знам, че някои от вас ще успеят тук, други в някое племе из Амазония, трети в някой огромен мегаполис. Искам просто да бъдете щастливи! Бих искала, както и вашите родители, където и да сте, да успявате! Мечтайте и преследвайте своята мечта! Подбирайте пътя, по който вървите към тази мечта. Няма начин по пътя ви да няма битки, но от личен опит знам, че не си струва да водите непрестанни битки, защото те само ни карат да бягаме по-често в калта, отколкото да вдигаме очи към небето, към звездите, към нашата мечта, така че подбирайте битките си! Не се страхувайте, ако трябва да промените пътя си, за да достигнете до своята мечта, защото мечтата, каквото име и да и дадем, тя всъщност е успех и щастие. Пожелавам ви успех, щастие!

За мен има една проста формула: Да живееш в общност и да работиш в общност, която те цени , и която ти цениш. Да заспиваш вечер удовлетворен, и да се събуждаш сутрин с желание за новия живот. Успех!

От името на „Лайънс клуб”-Панагюрище президентът Веселин Дундаров поздрави зрелостниците. „Приветствам ви със стъпката, която извървяхте и с огромния път, който ви очаква. Вие постигнахте много, показахте, че можете, и ви предстои един прекрасен живот. Нека винаги намирате лъча, който да ви води напред”, пожела Дундаров.

Традиционната наградата на благотворителната организация ”Пламъкът на Лайънс”, Дундаров връчи на членове на Алфа Лео клуб-Панагюрище, затова, че са прегърнали идеята на Лайънс движението, за проявеното добротворчество, съпричастност, взаимопомощ: Николета Василева,  Даниела Ушева, Константин Цветков, Петър Терзийски.

От името на „Ротари клуб”- Панагюрище бъдещият президент на благотворителната организация Нистор Хаинов връчи ежегодната награда за постигнат най-висок успех на Тодор Пъков, и сертификати за активна дейност в областта на ротарианството на Десислава Ботева и Цветелина Чернева. „Бъдете себе си, не подражавайте, а с действията си карайте другите да подражават на вас”, пожела Хаинов на зрелостниците.

Наградата на името на Стефан Чуклев, възпитаник на СУ”Нешо Бончев”, който си отиде от този свят твърде рано получи Петър Терзийски.

Сигурна съм, че по този начин семейството на Стефан Чуклев иска не само да запази спомена за него, а иска всяка година по искрица светлина да дава на други млади хора, за да може тази светлина да огрява все повече нашия свят”, каза директорът Барова.

 53 зрелостници от Випуск 2018 на СУ „Нешо Бончев”, облечени в черни тоги получиха дипломите си за завършено средно образование и традиционния пръстен, носещ емблемата на училището. Един  зрелостник получи удостоверение за завършен гимназиален етап. Редом до порасналите момичета и момчета на импровизираната сцена бяха освен директорът Барова, заместник директорът Ана Горинова и класните ръководители на двата класа – Георги Георгиев и Рада Семова.

 

Първи своята диплома получи отличникът на випуска Тодор Пъков, който е с успех „отличен” 5.99. Общо 34 зрелостника от панагюрската гимназия получиха диплом с отличен успех.

На финала песента „Клетва” прозвуча в изпълнение на Виктория Манева, към която се присъедини и Габриела Шкодрева.

За успешното завършване абитуриентите от Випуск 2018 на  СУ”Нешо Бончев” и техните учители вдигнаха наздравица с чаша шампанско.

Последва традиционното хвърляне на шапките високо нагоре.

През арката на знанието, обсипана с цветя  младежите поеха смело, с гордо вдигнати глави напред към своя нов живот.

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn