55 двойки са казали заветното „Да“ в Панагюрище през 2016 година

55 двойки са казали заветното „Да“ пред лицето по гражданското състояние в Панагюрище през 2016 година, съобщи за Oborishte.bg Галина Каракашева, младши експерт Гражданско състояние и ЕСГРАОН в община Панагюрище. Има и 9 пресъставени акта, което означава , че бракът е сключен в чужбина – Австрия, Германия, Великобритания, САЩ, Гърция и Албания. Пет са били сватбите в селата от общината – 3 в Попинци и 2 в Елшица. Припомняме, че през 2015 година актовете за брак, сключени в града ни бяха 60 .Седем бяха сватбите в селата от общината – 6 в Попинци и 1 в Баня.

Последната сватба в Панагюрище за миналата година е била на 17-ти декември, когато по своя съвместен път като семейство са поели Нено Палашев и Злата Кроснарова. Все по-голям е интересът на младоженците към така наречения изнесен ритуал, който засега се изпълнява само край ефектните фонтани до зала „Арена Асарел” и сред естествения декор на Исторически музей – Панагюрище.

Вече са факт и първите сватбени тържества за новата 2017 година. На 5-ти януари граждански брак са сключили две двойки Георги Илиев и Паолина Танева, и Иван Паланкалиев и Елена Димитрова. Следващите записани да сключат брак са през месец февруари, традиционно предпочитани са  месеците май, юни, юли и август.  Според астролозите сватбата през 2017 година ще е благоприятна за дълготрайни отношения и създаване на успешен брачен съюз. Най- подходящ ден за сватба ще бъде петък, а особено благоприятен ще е 17 февруари 2017 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn