56 зрелостници от СУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си

„Любовта побеждава всичко”, под този надслов премина празничната програма, предшестваща официалната церемония по връчване на дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2017 на СУ”Нешо Бончев”.

DSC06142 DSC06152 DSC06158 DSC06167 DSC06173

Атрактивна презентация, емблематични песни, думи, посветени на значимостта на професията учител и смисъла на живота прозвучаха от сцената на Театъра тази вечер.По-малките възпитаници на панагюрската гимназия върнаха зрелостниците в детските им години, изпълнени с безгрижие и весели игри.

DSC06194

„Това е поредният випуск, който отлита от нашето гнездо”, каза директорът на СУ”Нешо Бончев” Веска Барова и покани на сцената зрелостниците. В началото на своето обръщение към тях, Барова използва думите на своя преподавателка, която наскоро празнувала рожден ден: „Струва си да се изживее този прекрасен живот. Всеки ден, всеки час, всеки миг от него”, и продължи: „Скъпи зрелостници, вие сте в началото на онази част от своя жизнен път, в която ще носите отговорност сами за своите решения. Накъде ще поеме вашия път е незнайно, това зависи от вашите решения. Този път, какъвто и да е той, ще ви доведе до две възможности. Едната е да станете добри хора, другата да станете не толкова добри хора. Хубавото в това начало, което сега ви предстои е, че има много възможности. И вие, в някакви моменти ще бъдете елементи от една стена, като в песента на Пинк Флойд. Дали ще бъдете живи, цветни, уникални елементи, които ще се събират само в моменти, в които трябва да защитят своята общност, и тогава ще бъдат непреодолима преграда, живо, динамично ято, което ще отблъсне неприятеля. Или ще бъдат  като онези тухли в стената на баналното зло. Зависи от всекидневното ваше решение. Животът е сега, в реалността, той е в днешния ден, разбира се с уважение към миналото, където са нашите грешки, където са светлите примери. И, разбира се с поглед към бъдещето, където са нашите мечти, защото животът е безмислен без надежда. Но, все пак в реалността! Всеки ден в тази реалност ние правим своя избор, а всеки човек се отличава от останалите по избора, който прави. Вие започвате от едно и също начало. От тук нататък от дали ще бъдете уникални зависи от вашите решения. Животът е пред вас, и вие притежавате всичко онова, за да станете добри хора. Пожелавам ви след не по-малко от 50 години да сте живи и здрави, и да можете да кажете: Прекрасен е животът, и си струва всеки ден, всеки час, всеки миг от него. На добър час!”

DSC06198 DSC06201 DSC06207 DSC06209 DSC06224

56 зрелостници от Випуск 2017 на СУ „Нешо Бончев”, облечени в черни тоги получиха дипломите си за завършено средно образование и традиционния пръстен, носещ емблемата на училището. Двама зрелостници получиха удостоверение за завършен гимназиален етап.

DSC06225

Редом до порасналите момичета и момчета на сцената в Театъра бяха освен директорът Барова, заместник директорът Ана Горинова и класните ръководители на трите класа – Георги Писков, Милка Пискова и Марин Кушлов.

DIP1

Първа своята диплома получи отличничката на випуска Радка Добрева, която е с успех „отличен” 5.95. Общо 21 зрелостника от панагюрската гимназия получиха диплом с отличен успех.

DSC06226

От името на „Ротари клуб”-Панагюрище Нистор Хаинов връчи ежегодната награда за постигнат най-висок успех на Радка Добрева, и сертификати на петима интерактори за тяхната активна дейност в областта на ротарианството- Никола Кроснаров, Симона Кръстева, Петър Петкански, Виктория Васева и Стойко Вангелов.

DSC06230 От името на „Лайънс клуб”-Панагюрище президентът д-р Николай Николов поздрави зрелостниците, като им пожела един добър старт напред  и успешна реализация  в живота. Наградата на благотворителната организация д-р Николов връчи на Даряна Тинкова.

DSC06234DSC06239

Награда на името на Стефан Чуклев, възпитаник на СУ”Нешо Бончев”, който си отиде от този свят твърде рано получи Никола Кроснаров.”Тази награда ще запази името на Стефан в сърцата и спомените”, каза директорът Барова. Кроснаров благодари на семейството на Стефан Чуклев за оказаната чест.

DSC06242

От името на своите съученици отличничката на Випуск 2017 Радка Добрева благодари на учителите за всичко, което са направили за тях, за търпението и дарената любов. „Завинаги ще запомним това, на което ни научихте. То ще се превърне в стабилна и сигурна основа в живота на всеки от нас. Надяваме се, че и ние имаме място във вашите сърца и ще ни запомните с добро”, каза Радка и пожела на съучениците си успешно ново начало: „ Никога не забравяйте годините, прекарани в нашето прекрасно училище. Бъдете винаги готови да постигнете мечтите и целите си , и никога не се отказвайте! Дано бъдещето ви донесе удовлетворение и безгранично щастие!”

DSC06247

Последва традиционното хвърляне на шапките високо нагоре. По бяла пътека, обсипана с цветя зрелостниците от  Випуск 2017 на  СУ”Нешо Бончев”поеха смело, с гордо вдигнати глави напред към своя нов живот.

DSC06248 DSC06257

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn