Панагюрски зрелостници днес държат ДЗИ по български език и литература на втората сесия

Днес се провежда държавният зрелостен изпит по български език и литература, сесия август-септември. На 30 август ще се проведе втори държавен зрелостен изпит, а държавният зрелостен изпит по желание на ученика ще е в периода 31 август 2016г. – 2 септември 2016г.

57  бяха подадените заявления от зрелостници от панагюрските училища, съобщиха от РИО-Пазарджик. Избраните предмети са български език и литература, биология и здравно образование, география и икономика, английски език.

Изпитите ще се проведат на модули. Зрелостниците ще получават изпитния вариант на части и ще разполагат с определено време за работа върху всяка от частите. След изтичане на определеното време те ще затварят в плик съответната част и няма да имат възможност да се връщат и да работят повече върху нея. Зрелостниците ще имат право да излизат от изпитната зала след приключване на работата върху съответната част. В случай, че зрелостник напусне сградата, не се допуска обратно в нея до края на изпитния ден. Провеждането на матурите на модули няма да се отрази върху формата и съдържанието на изпита. Новият елемент е само организационен и е още една мярка срещу опитите за подсказване и преписване.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn