57 ученици от Випуск 2018 на ПГИТМТ получиха дипломите си за средно образование

С прожекция на българския филм „12А”, на 25 юни, в кино „Модерен театър” започна празничната вечер, в която бяха връчени дипломите на зрелостниците от Випуск 2018 на Професионалната гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм. Редом до тях на сцената бяха и класните им ръководители: Кристина Хаинова, Георги Георгиев, Петрана Иванова, Анка Тодорова и Татяна Юрукова.

Гости на церемонията бяха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, представители на фирмите партньори „Асарел Медет”АД, „Оптикоелектрон Груп”АД и „Оптикс”АД.

„Искам да ви напомня, от тук нататък да вземете със себе си някои необходими неща като трудолюбие, любопитство, смелост, търпение, приятелство, уважение, толерантност, обичта, и разбира се вашата усмивка! Никога не се отчайвайте! Не е трудно и да победите!”, каза директорът на Професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова и допълни:

”Побеждавайте и живейте така, че винаги да бъдете за радост и гордост на вашите родители. Те, както и ние, никога да не се срамуваме, че сте били наши ученици. И, ако някой ден имате нужда да споделите нещо с приятел, можете да бъдете сигурни, че ние, вашите учители, винаги ще бъдем насреща. Бъдете здрави, щастливи, и никога не губете вярата в утрешния ден! Благодаря ви, че бяхте наши ученици! Благодаря на родителите ви, че са ви възпитали по този начин!  На добър час!” , пожела директорът Апостолова.

57 ученици от Випуск 2018 на ПГИТМТ получиха дипломи за средно образование, част от тях и свидетелства за професионална квалификация.

Дипломите на отличниците на випуска, които тази година бяха шест, връчи председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов  – Стефания Димитрова с успех отличен 5.90, следвана от Петя Навущанова, Иван Тропчев, Диана Тилева, Стойно Данков и Габриела Карабойчева.Те получиха и подаръци от училището и фирмите-партньори.

От името на Ротари клуб – Панагюрище Нистор Хаинов връчи награда на отличника на випуска Стефания Димитрова. „Желая ви никога да не угасва най-естествения младежки порив на свобода, който съм сигурен, че всички вие го имате.Не я приемайте за даденост, защото тя не е, и много лесно може да ви бъде отнета. Свободата, както казваше големия Радой Ралин, е като хляба, и трябва да се меси всеки ден с потта, за да ни е сладка. Не подражавайте другиму и нямайте кумири, а с делата си карайте другите да искат да бъдат като вас. Успех!”, пожела на зрелостниците Хаинов.

„Скъпи млади хора, желая ви да сте здрави, да имате смели мечти, които да ви дават криле, но и винаги да помните своите корени”, пожела Ана Финджикова, директор „Човешки ресурси” на „Асарел Медет”АД.  От името на ръководството на компанията тя връчи поздравителен адрес и парична премия на отличника в специалност „Минна електромеханика” Иван Тропчев, като подчерта, че вратите на компанията са отворени за него.

С награди бяха удостоени още  Денис Костурков, Даниел Васев, Делчо Тухчиев, преминали успешно своето интервю за работа в „Асарел Медет”АД. „Ще се радваме скоро да ги посрещнем като колеги, каза Финджикова.

На финала зрелостниците по традиция хвърлиха високо във въздуха своите и шапки и поеха уверено към своя нов живот.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn