6 отбора се включиха в общинския ученически турнир по шахмат в чест на 24-ти май

6 отбора от 4 училища от Община Панагюрище взеха участие в тазгодишния отборен ученически турнир по шахмат в чест на 24-ти май. ОУ „20 Април“ и ОУ „Отец Паисий“, с. Попинци участваха с по два представителни отбора, а СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включиха с по един отбор.
Победител в крайното класиране е Отбор 1 на ОУ “Отец Паисий“, с. Попинци в състав Йоанна Рабаджийска, Димитър Юруков, Васил Чардаков и Теодор Манчоров.

Турнирът се проведе на 14 май в клуба на ШК „Оборище“ и ШС“Асарел Медет“, а задължително условие за участие беше във всеки отбор да има поне 1 момиче. Децата от начинаещата група с треньор Найден Иванов наблюдаваха играта от близо, правейки анализи в реално време. Децата бяха подкрепени от родители и учители. Всички ученици получиха грамоти за участието си, а ръководителите им плакети за училищата.

Шахматната надпревара завърши с почерка за всяко дете с пица, торта и сок.

Директор на турнира бе Петьо Караджов, главен рефер на турнира бе националният съдия Христо Костурков, а основен организатор- Гинка Юрукова.
Ръководството на ШК „Оборище“ отчита повишаване на интереса към шахматната игра през последните няколко години. Наблюдава се сериозно израстване на шахматистите от ОУ „20 април“ и СУ “Нешо Бончев“. Усилените тренировки и положените усилия на децата и треньорите започват да дават резултат.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn