6 редовни и 1 извънредно заседания, и 106 решения на Общински съвет-Панагюрище за полугодието

6 редовни и 1 извънредно заседания е провел Общински съвет-Панагюрище за периода от 01.01.2017г. до 30.06.2017г., показа отчетът за дейността на местния парламент за посочения период, направен от председателя Христо Калоянов пред общинските съветници на заседанието им в четвъртък, 27 юли. Разгледани и приети са 106 решения.

Проведени са 94 заседания на постоянните комисии. В това число „Бюджет и икономика на общината” – 23, „Териториално и селищно устройство” – 21, „Образование, култура, младежки дейности и спорт” – 13, „Екология, туризъм, селско и горско стопанство” – 11, „Здравеопазване, социална и етническа политика” – 11 и „Местно самоуправление и законност” – 15 заседания.
През отчетения период няма оспорени и върнати решения на Общински съвет-Панагюрище от страна на областния управител на област Пазарджик и на Районния прокурор на гр. Панагюрище, подчерта в заключение председателят на местния парламент Христо Калоянов.

kal1

Сред най-значимите решения на местния парламент общинският съветник Филип Калбуров открои няколко: решението за присъединяване на към областната „ВиК” асоциация, изключително важно за дейностите по изграждане на яз.Луда Яна, приемането на Общ устройствен план на община Панагюрище, какъвто имат много малко общини в България, и който дава възможност за бъдещото развитие на община Панагюрище, и приемането на Наредбата за управление на отпадъците. Калбуров отбеляза доброто сътрудничество между Общински съвет и Общинска администрация. Като бъдеща важна задача пред местния парламент той определи решаването на въпроса за доболничната медицинска помощ.

kal2

„Благодаря на всички общински съветници за работата им през изтеклия период, период в който отчитаме много важни и значими неща за бъдещето на община Панагюрище”, каза кметът Никола Белишки. „Надявам се, че и през следващия период политиката и интересите, които ще ни водят ще бъдат единствено защита в максимална степен интересите на жителите на община Панагюрище”, подчерта градоначалникът.

DSC07992
Отчетът за работата на Общински съвет –Панагюрище за първото полугодие на 2017 г. и Плана за работата на местния парламент  за второто  полугодие на 2017 г. бяха приети единодушно от общинските съветници.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn