6-ти Младежки бридж лагер се проведе в село Баня

От 2-ри до 5-ти март, Българска Бридж Федерация проведе 6-ти Младежки бридж лагер в с. Баня. Участваха общо 77 момичета и момчета от 12 града (Бургас, Варна, Видин, Добрич,Оряхово, Попово, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Хасково) на възраст от 10 до 19 години. Участниците бяха разделени в две категории – напреднали и начинаещи. Проведени бяха 3 отделни състезания за двете категории : 2 двойкови турнира (IMPs и MPs) и отборен турнир , като единия от тях бе Държавно ученическо отборно първенство 2017 г. с участието на 8 училища от 7 града.  Победители в различните състезания станаха девойки и младежи от Варна, Добрич, Оряхово, София и Хасково.

DSC04294 DSC04295

На националния празник  3-ти март, младите бриджори се включиха в тържествата по случай 139 годишнината от Освобождението на България в  град Панагюрище. Благодарение на любезните домакини от Община Панагюрище младежите посетиха Исторически музей – Панагюрище, къща-музей „Райна Княгиня“ и Национален мемориален комплекс „Априлци“.

На 4-ти март участниците в Младежкия Лагер се присъединиха към честването на традиционния празник „Тодоровден по нашенски” в село Баня . С голям интерес бяха наблюдавани историческата постановка „Заветът на Хан Кубрат“, пресъздадена от самодейците при Народно читалище „Пробуда-1872“ и Регионален клуб „Традиция“, село Баня на площада на селото, както и различните състезания проведени на стадиона.

На церемонията по награждаване на победителите в различните  състезания председателят на Общински Съвет – Панагюрище Христо Калоянов връчи отличията на децата.

DSC04270 DSC04272 DSC04274 DSC04275

Младежкият бридж Лагер в село Баня се проведе със съдействието на Община Панагюрище, секцията по бридж към„Асарел – Медет”АД, и лично Николай Немигенчев , изработил и дарил наградите за турнира.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn