61 двойки са казали заветното „Да“ в Панагюрище през 2022 година

61 двойки са казали заветното „Да“ пред лицето по гражданското състояние в Панагюрище през 2022 година, съобщи за Oborishte.bg Райна Куруджиева, младши експерт Гражданско състояние и ЕСГРАОН в община Панагюрище. Има и 11 пресъставени акта, което означава , че бракът е сключен в чужбина. Три са били сватбите в селата от общината, две от тях в с. Попинци и една в с. Баня.

В съвременните сватби, така нареченият „изнесен ритуал“ все по-често бива предпочитан пред церемонията в общинската обредна зала. В Панагюрище 11 от двойките, сключили граждански брак през 2022 г. са избрали за своята сватбена церемония Историческия музей в града ни, а три двойки са предпочели пространството пред многофункционална зала „Арена Асарел“.

Първата сватба за 2023 година в ритуалната зала на Панагюрище се състоя в деня на големия християнски празник Богоявление, 6-ти януари.

Припомняме, че през 2021 година актовете за брак, сключени в града ни бяха 48, имаше 4 пресъставени акта. Три бяха сватбите в селата от общината, по една по една в Бъта, Елшица и Оборище.

Сватбата е най-важното събитие в живота на много хора. Необходимо е да се избере подходящото време за тържеството, за да се осигури успешно бъдеще в семейния живот. Астролозите разкриха кои дни от 2023 година ще бъдат най-благоприятни за брак.

Ето кои са най-подходящите и съответно най-неподходящите дати за сватба тази година:

14 октомври, 2023 – на тази дата има слънчево затъмнение, което е много специално събитие. Тогава Слънцето и Луната ще са в знака Везни, което ще донесе много баланс в брака на двойките, които решат да се венчаят на този ден.

5 февруари, 2023 – на тази дата има не само Пълнолуние (което само по себе си носи късмет), но и на този ден нито една планета не е ретроградна.

17 юли, 2023 – тези, за които семейството и децата са най-важният приоритет, трябва да знаят, че 17 юли е идеален ден за сватба. Това е така, защото на този ден има Новолуние в Рак. В Рак ще бъде и Слънцето, което дава шанс за прекрасни и хармонични отношения.

Най-неподходящият ден за сватба: това е 3 септември, 2023г. Това е така, защото по това време Меркурий ще бъде ретрограден, което може да повлияе върху добрата комуникация във връзката. Но има и още – в този ден ретроградни ще бъдат Венера, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn