62-ма са вече заразените с коронавирус в България

Случаите на COVID-19, регистрирани в България, вече са 62. Това съобщи на редовния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

Всички болни от коронавирус, които се лекуват в домашни условия са подписали декларации и подлежат на съдебна отговорност, категоричен бе ген. Мутафчийски. Днес обаче от Лом е изпратен доказано положителен пациент към Александровска болница, което по думите му е недопустимо и прокуратурата трябва да се самосезира.

Националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев уточни, че ще се актуализира заповедта на министъра на здравеопазването по повод на това, че се разширява броят на страните, от които, ако пристигат у нас граждани, ще бъдат поставени под задължителна карантина. Ако карантината се наруши, се носи наказателна отговорност с глоба или затвор до 5 години, поясни още Ангел Кунчев.

„173 000 са случаите на коронавирус в света към днешна дата. 6660 са смъртни. Румъния има скок с 19 случая, в Гърция вече са 331, в Австрия има над 1000 случая, Белгия също над 1000. Германия вече са 6248 случая. Испания вече са 8794 случая“, добави ген. Мутафчийски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn