65 ученици избраха да се обучават дуално в ПГИТМТ през новата учебна година

През учебната 2018-2019 година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм /ПГИТМТ/ в Панагюрище общо 65 ученици , разпределени в пет специалности съобщи директорът на учебното заведение инж. Лушка Апостолова. 13 от тях са избрали специалност „Минна електромеханика”, 13 специалност „Лазерна и оптична техника”, 10 специалност „Мехатроника”, 8 „Организация на хотелиерството”,  а 21 специалност „Машини и системи с ЦПУ”.

Реално дуалната форма на обучение стартира през миналата учебна 2017-2018 година . Първите възпитаници на ПГИТМТ, които се обучаваха по новия учебен план „Обучение чрез работа“, приети след 7 и 8 клас за учебната 2015 – 2016 , учениците в 11-ти клас от специалностите „Добивни и строителни минни технологии”, „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии”, „Автотранспортна техника” и „Машини и системи с ЦПУ”,  всеки вторник и сряда провеждаха практическо обучение в реална работна среда във фирмите „Асарел-Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон груп“ АД.

Дуалното образование представлява паралелно обучение на две места – в професионално училище и в предприятие, като едновременно с теорията учащите придобиват и безценни практически умения. В Панагюрище проектът се реализира в сътрудничество с представители на местния бизнес, РУО-Пазарджик и директорите на училищата в града.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn