650 000 лева е бюджетът на ФК „Оборище Панагюрище“ за 2015

Класиране в средата на таблицата при първия сезон на тима в професионалния футбол е целта пред отбора

ФК „Оборище Панагюрище“ ще разполага с бюджет от 650 000 лева през 2015 година. Тази финансова рамка бе приета на общо събрание на клуба, проведено тази вечер. Председателят на Управителния съвет Илия Анчев формулира и задачата пред отбора –класиране в средата на таблицата при първия сезон на тима в професионалния футбол е целта пред отбора

От отчета за финансовата 2014 година става ясно, че ФК „Оборище Панагюрище“ е похарчил 344 000 лева, като няма дори един лев задължения към треньори, футболисти, доставчици, БФС и държавните приходни институции. Годината е приключила с 40 000 лева остатък от средства, планирани за премии на играчите за мачовете им във „В“ Югозападната група, но неусвоени заради загубени точки.
Клубът е финансово стабилен, в плановете ни влиза интензивно развитие на детско-юношеската школа и подобряване на материалната база, заяви Анчев. Той обяви, че за предстоящия сезон няма да се робува на гръмки имена, а ще се търсят предимно млади и перспективни футболисти, предвид изискванията във всеки мач да стартират поне четирима играчи на възраст до 23 години.
Председателят благодари на основния спонсор „Асарел-Медет“ АД и на Община Панагюрище за подкрепата и коректното партньорство.
В Управителния съвет на ФК „Оборище“ Панагюрище бяха избрани и нови двама членове – Тодор Ангелов и заместник – кметът на общината Георги Павлов.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn