66 искания за стимулиране на даровити деца бяха подадени при втория прием

66 искания бяха подадени през обявената втора сесия за 2015 година за събиране на документи за предоставяне на закрила, съгласно  Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, съобщиха от Общинска администрация. Срокът за подаване на документи изтече на 6 ноември. Експертно-консултативна комисия, назначена от кмета на община Панагюрище, ще оцени и класира исканията за осъществяване на закрила.
Сумата, която ще бъде разпределена възлиза на около 8 240 лева.
Средствата за стимулирането на даровити деца са подсигурени от Общинския бюджет, «Асарел-Медет» АД и «Оптикс» АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, дарителят дублира сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта «Звезден клас».
Общо 182 искания бяха подадени за разглеждане в Общинска администрация – Панагюрище при първия прием през месец юли. Индивидуално еднократно подпомагане получиха 176 деца и ученици. Комисията гласува и една стипендия от по 135 лева на месец със срок на изплащане една година – от 01.06.2015 до 01.06.2016 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn