67-годишият мъж от гр. Панагюрище с потвърдена проба за коронавирус е в стабилно състояние. Установени са 7 контактни с него лица, които са поставени под карантина /видео/

На 9 април бе потвърден първи случай на коронавирус в града ни. 67-годишият мъж от гр. Панагюрище с потвърдена проба за коронавирус, хоспитализиран във „Вътрешно отделение“ на МБАЛ  „Уни Хоспитал“ е в стабилно състояние, няма нужда от реанимация. Температурата е овладяна. Лечението се води по протокол и според последните консенсуси относно заболелите с COVID-19. Установени са 7 контактни с него лица, които са поставени под карантина. Пациентът отрича да е имал контакт с лица от страни с огнище на коронавирус.

Това стана ясно на провелата се днес пресконференция, на която присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, началникът на РУ-Панагююрище гл.инсп. Петко Шотлеков и управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал” д-р Красимира Чачова-Ранчева.

На брифинга беше дадена подробна информация за предприетите противоепидимични мерки на територията на общината.

„Ние сме тук, ние работим, ние сме подготвени! Ние сме на първа линия, а вие останете вкъщи, за да бъдем здрави”, призова д-р Чачова, „И всичко ще бъде наред!”, допълни кметът Белишки.

Вижте запис от пресконференцията.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn