7 лева дневен оклад за лагеруващите на Панагюрски колонии

Седем лева ще бъде дневната такса за ученик, който ще почива в лагера в село Панагюрски колонии тази година, това реши Общински съвет – Панагюрище на заседанието си във вторник, 28 юни. Персоналът, обслужващ организирания отдих на учениците ще ползва същия оклад за сметка на бюджет „Ученически почивни лагери“. От 2013 година храненето на лагеруващите в базата на село Панагюрски колонии се извършва на кетъринг от фирма, определена по Закона за обществените поръчки. Предлаганата храна отговаря на всички изисквания за здравословно хранене на учениците. Храненето е четири пъти на ден, обедното меню е тристепенно, а вечерното – двустепенно.

В летния ученически лагер в село Панагюрски колонии  и тази година ще има четири смени, с продължителност 10 дни.

Първата лагерна смяна започва на 4 юли и ще продължи до 14 юли /включително/.Тя ще премине под надслов „Академия за приключения“.

Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 18 – 28 юли /включително/ е с наименование „Арт творилница“.  За лагерниците ще бъдат отворени две творчески ателиета – „Ръкоделница“ и „От нищо-нещо“.

Третата смяна  ще се проведе от 1 до 11 август /включително/.  Тя ще премине под мотото  „Лятна спортно-танцова академия в планината“.

Четвърта лагерна смяна „Бодри, усмихнати и креативни сред природата“ ще бъде в периода 15 – 25 август /включително/.

Броят на лагеруващите във всяка от смените е 50. Квотата за първите две лагерни смени вече е запълнена,  съобщи на сесията във вторник заместник кметът Галина Матанова.

 Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn