7 лева такса за Детския лагер на Панагюрски колонии

Седем лева да бъде дневната такса за ученик, който ще почива в лагера в село Панагюрски колонии тази година, това предлага Общинска администрация. Персоналът, обслужващ организирания отдих на учениците да ползва същия оклад за сметка на бюджет „Ученически почивни лагери“, е записано още в предложението. Предстои решение на Общински съвет – Панагюрище.

От 2013 година храненето на лагеруващите в базата на село Панагюрски колонии се извършва на кетъринг от фирма, определена по Закона за обществените поръчки. Предлаганата храна отговаря на всички изисквания за здравословно хранене на учениците. Храненето е четири пъти на ден, обедното меню е тристепенно, а вечерното – двустепенно. Очаква се около 200 деца, разпределени в четири смени, да посетят лагера това лято. Смените ще бъдат в периода 4 юли – 30 август, като последната най-вероятно ще е спортна.

Създаването на селището Панагюрски колонии преди 100 години е свързано с откриването тук на първата лятна колония за деца от социално слаби семейства от Панагюрище през 1907 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn