715 нови потребители и читатели са регистрирани в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през първото шестмесечие на годината

715 нови потребители и читатели са регистрирани в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през първото шестмесечие на годината, съобщи за Oborishte.bg директорът на книжния храм Стефан Рапонджиев. Посещенията в библиотеката са 6 061, от тях 3 687 в заемните за деца и възрастни, а 2 274 в читалните. През миналата 2015 година посещенията в библиотеката бяха 12 848, новозаписани читатели 1 078, от които 498 до 14-годишна възраст.

Припомняме, че в началото на 2016 година Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през изминалата 2015 година. Директорът Стефан Рапонджиев подари три книги на 69-годишната Стоянка Андонян, която заедно със своето семейство е посещавала най-често библиотеката. 32-годишния Ненко Фръгов, който на месец чете средно по 35 книги, получи безплатен абонамент за библиотеката през 2016 година, такава бе наградата и на 13-годишната Нора Маслева, ученичка от 6-ти клас в СОУ „Нешо Бончев”, която е прочела 33 книги през миналата година. Рапонджиев благодари на най-верните си читатели, като им пожела да продължават да бъдат все така четящи. Общинска библиотека „Стоян Дринов” направи за първа година тази своеобразната класация на своите активни читатели, но директорът Рапонджиев бе категоричен, че това ще се превърне в традиция.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn