74 седмокласници се включиха в пробния изпит онлайн по БЕЛ, организиран от СУ „Нешо Бончев“

74 седмокласници от трите панагюрски училища се включиха в пробния изпит онлайн по български език и литература, организиран от СУ „Нешо Бончев“, провел се на 5 юни.

На 10 юни, от 14:00 часа, семокласниците ще могат проверят в дигитална среда знанията си по математика.

Националното външно оценяване (НВО) за 7 клас ще се проведе на 15 юни по български език и литература, а на 17 юни е националното външно оценяване за седмокласниците по математика. Изпитите ще започнат в 9.00 часа, едновременно за всички ученици и те трябва да пишат с химикал в черен цвят.

Заради извънредното положение и промяната в датата на изпитите в седми клас от тях отпадна учебен материал по български език и литература, и по математика

За националното външно оценяване по БЕЛ в седми клас отпадна учебният материал за сложно съставно изречение; сложно смесено изречение, „Бай Ганьо пътува“ от Алеко Константинов; „Неразделни“ от Пенчо Славейков; „Заточеници“ от Пейо Яворов; „По жътва“ от Елин Пелин и „По жицата“ от Йордан Йовков.

За НВО по математика в края на седми клас няма да бъдат включени теми за неравенства – линейни неравенства с едно неизвестно; неравенства, свеждащи се към тях чрез еквивалентни преобразувания; неравенства между страни и ъгли в триъгълника; неравенство на триъгълника; моделиране с неравенства; успоредник, видове успоредници – правоъгълник, ромб, квадрат.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn