77 села в област Пазарджик без електрозахранване отчетоха от EVN

След обилния снеговалеж през последното денонощие някои райони на Югоизточна България остават частично или цялостно с нарушено електрозахранване. Основно са засегнати селища в области Пазарджик, Пловдив, Кърджали. Екипите на дружеството възстановиха през днешния ден електроснабдяването за редица селища в области Смолян, Стара Загора, Хасково, Сливенл съобщиха от компанията.
В редица райони има паднали дървета, скъсани въздушни електропроводи, както и са регистрирани 21 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.
В области Пазарджик и Пловдив с нарушено електрозахранване остават села предимно в планинските райони. В област Пазарджик без електрозахранване са 77 села, 29 групи работят по аварийните електропроводи. Усложнена остава обстановката в Пловдив област – над 100 са селата без електрозахранване в областта, като 70 аварийни екипа работят по електропроводите. Общо 29 села в област Кърджали също към момента остават без електрозахранване като 10 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите. 21 екипа са налични в област Стара Загора, където остават 24 села – предимно в планинските части, които имат смущения в електрозахранването.
Дружеството продължава дейностите по отстраняване на авариите във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. На редица места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения  и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета. Общо 159 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани със високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти.
За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn