782 българи спечелили „зелена карта“ през 2015

Седемстотин осемдесет и двама българи са получили „зелена карта“ за САЩ през 2015 г. по Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, популярна също като „лотарията за зелена карта“, показват данни на посолството на САЩ в София, предоставени на БТА.
За последните три години най-много такива визи са издадени през 2014 г. – 970, а през 2013 г. те са 914.
По програмата за 2015 г. , регистрацията за която е през 2013 г., са се включили 48 840 кандидати, а като придружители са участвали още 42 339 души, или общо 91 179 българи.
Преди около четири години е имало пик на обажданията, свързани с измами с лотарията за зелена карта, посочват от посолството. Сега се получават две-три такива запитвания на ден. Най-честата схема е имейл, в който се твърди, че получателят е спечелил зелена карта. В повечето случаи в електронното писмо има изискване да се плати значителна сума пари. Някои от хората твърдят, че са им поискани около 1000 долара.
От посолството на САЩ призовават всеки, който участва в лотарията, да проверява дали е избран само през официалната интернет страница, като използва номера за потвърждение, който се генерира при регистрацията за лотарията.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn