80 връстници от набор 1967 в Панагюрище отпразнуваха заедно „50 +”

След като през юни 2017 година 130 връстници от набор 1967 в Панагюрище се събраха и заедно отпразнуваха 50-годишния си юбилей в ресторанта на зала „Арена Асарел”, година по-късно, на 15-ти септември 2018г. се срещнаха отново, на същото място, за да празнуват „50 +”. Според статистиката в училище „Нешо Бончев“ през 1982г.е имало 4 паралелки 8-ми клас, в „Проф.Марин Дринов“  2 паралелки и в „9-ти септември“ – 3 паралелки. Общо 9 класа със среден брой ученици – около 30, или общо около 270 човека, от които на срещата в събота присъстваха 80, в т.ч. малко допълнение от Минния техникум. Починалите си съученици присъстващите почетоха с минута мълчание.

Прави чест на организаторите, заели се с тази нелека задача, но резултатът си заслужаваше. Училищен звънец постави началото на празничната вечер. Последваха забавни игри, викторина, припомни минали събития, томбола, хубава музика и много танци, споделени спомени, и разбира се обещания за нова среща. Връстниците от набор 1967 се надяват и други набори в Панагюрище да последват примера им, защото емоцията от подобен род срещи е незабравима.

Казват, че човек се завръща там, където е бил. Върви по пътеките, по които вече е преминал, като че ли за да не забрави, откъде е тръгнал или е вървял, докато е търсел себе си. Припомня си изминалите вълнуващи (радостни и тъжни) мигове и някак естествено се потапя в спомени. Тези мигове се съживяват и той е пак същият, макар и вече с видими следи на времето…

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn