82 лица в община Панагюрище са поставени под карантина, в областта броят им е общо 1443

Областният управител Стефан Мирев проведе днес неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб. В проведените конферентни разговори участваха ръководители на държавни институции и лечебни заведения, членове на щаба и кметът на община Пещера Йордан Младенов.

Днес изтича 24-часовата карантина на Вътрешното отделение в пещерската болница, където имаше 1 случай на положителна проба от 06.04.2020 г. В инфекциозното отделение на МБАЛ „Д. Ранев“ Пещера в момента  са хоспитализирани  две жени с COVID-19 в добро общо състояние. В Реанимацията на Инфекциозното отделение към МБАЛ Пазарджик има един пациент с COVID-19,  мъжът е интубиран.

Днес са изпратени 25 проби за изследване за COVID-19 от област Пазарджик. Всички са от МБАЛ Пазарджик.

Специализирани кабинети за преглед на пациенти с остри респираторни заболявания са разкрити в следните лечебни заведения – МБАЛ Пазарджик, МБАЛ „Хигия“, МБАЛ „Д. Ранев“ Пещера, МБАЛ „Здраве“ Пазарджик, МБАЛ „Уни Хоспитал“ Панагюрище и МБАЛ Велинград. Кабинетите са оборудвани с апаратура и ограничени от достъп на другите пациенти в болниците.

Броят на лицата под карантина в област Пазарджик към днешна дата е 1443, карантинираните за деня са 131. Разпределението им по общини е както следва: Батак –26 бр., Белово – 69 бр., Брацигово – 23 бр., Велинград – 239 бр., Лесичово – 42 бр., Пазарджик – 545 бр., Панагюрище – 82 бр. , Пещера – 108 бр., а Ракитово – 52 бр., Септември – 231 бр., Стрелча – 10 бр., община Сърница –16 бр.

За изминалата седмица от РЗИ Пазарджик съвместно с други контролни органи са извършени проверки по сигнали и в изпълнение на заповедите на министъра на здравеопазването. Проверени са: фризьорски и козметични салони, транспортни средства за превоз на болни и превоз на тленни останки. Проверена е дейността на три ж. п. гари и две автогари. Контролните органи са връчили на работодатели в областта общо 103 бр. предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

След издадената заповед от министъра на здравеопазването за работата на кооперативните и фермерски пазари, се връчват задължителни предписания от ОДБХ Пазарджик на управителите или собствениците на пазари на територията на областта.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn