83 детегледачи вече са назначени на работа по проект „Родители в заетост“

Първите 83 детегледачи по проекта „Родители  в заетост“ вече са назначени на работа, съобщиха от Агенцията по заетостта. 422 родители, подали заявление за участие в проекта, са избрали своите помощници в отглеждането на децата им.
Набирането на безработни по проекта за детегледачи продължава и след приключване на приема на заявления от родителите.
Документи се приемат на хартиен носител, лично, във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8:30 и 17:00 часа. Към момента са подадени 2506 заявления от желаещи да бъдат детегледачи, а одобрение са получили 2314 от тях.
Приемът на документи от родители приключи на 31 октомври 2017 г. 2119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проекта, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.
Очакванията са с планираните 20 млн. лева да се осигури подкрепа на най-малко 1500 родители за отглеждане на децата им и най-малко 1500 безработни да бъдат наети като детегледачи.
След включване на одобрените родители по проекта, в случай на останал финансов ресурс, Агенцията по заетостта ще обяви нов прием за набиране на заявления от родители.
 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn