89 лица в община Панагюрище са поставени под карантина

Общият брой на лицата поставени под карантина в област Пазарджик е 2072, това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб. Разпределението по общини е както следва: Батак – 24 бр., Белово – 84 бр., Брацигово – 53 бр., Велинград – 305 бр., Лесичово – 67 бр., Пазарджик – 870 бр., Панагюрище – 89 бр. , Пещера – 122 бр., а Ракитово – 96 бр., Септември – 303 бр., Стрелча – 20 бр., община Сърница – 39 бр.

11 са образуваните досъдебни производства до момента за нарушаване на карантина, каза Стефан Мирев. Той допълни, че по данни на ОДМВР през осемте КПП-та на входно-изходните артерии на град Пазарджик, ежедневно преминават между 32 и 35 хил. лица. Съставени са 9 акта за неспазване на разпоредените противоепидемични мерки.

Системата на здравеопазването в Пазарджишко има готовност да поеме евентуален наплив на болни с COVID-19, каза д-р Фани Петрова, като се позова на подадените от лечебните заведения планове за действие при необходимост.  В информацията са посочени кабинетите, в които ще се приемат такива болни, посочени са телефони за 24-часова връзка, поставени са указателни табели за тези пациенти, описан е и броят на леглата в инфекциозните, вътрешните и интензивните отделения. Информацията се променя, затова се подава всеки ден към РЗИ. Към момента в Инфекциозното отделение в Пазарджик има 33 легла, 22 са свободни, във вътрешните отделения са 297 места, от тях 228 са незаети, в интензивните отделения – 67, от които 42 – свободни.

В периода от 24 до 31 март ОДБХ Пазарджик е осъществила 204 проверки в обекти за производство и търговия с храни, съобщи директорът на ОДБХ Пазарджик д-р Петко Митев. Установени са две несъответствия по спазване на законодателството и противоепидемичните мерки, издадени са предписания. Издаден е 1 АУАН за обект, който няма регистрация по Закона за храните. Инспекторите са се отзовали и на четири сигнали на граждани.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn