89 ученици в минни специалности ще се обучават в Професионалната гимназия. Двадесет и трима отличници получиха подаръци от „Асарел-Медет“ АД

През учебната 2021/2022 година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм ще се обучават общо 89 ученици по минни специалности, заявени от „Асарел-Медет“ АД, като 13 от тях за пръв път прекрачват прага на учебното заведение. Общо 19 младежи от 11. и 12. клас пък ще се обучават в реална работна среда в компанията, под ръководството на наставници.
По традиция и през тази учебна година от ръководството на „Асарел-Медет“АД бяха отличени общо 23 ученици с отличен успех от минни специалности, обучаващи се в дуална форма на обучение. Те получиха подаръци от директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева, която им пожела да бъдат все така трудолюбиви и успешни.
Със строги противоепидемични мерки, предпазни маски и дезинфектанти започна днес новата 2021/2022 година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище. Директорът на училището инж. Лушка Апостолова удари символично първия звънец и отправи своето приветствие към всички учители и ученици, като им пожела „На добър час“.
Поздрави за началото на учебната година в Професионалната гимназия отправи и Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД. „Отнасяйте се с уважение към Вашите преподаватели и не забравяйте, че с всеки труден урок, с всяка класна или изпитване пред дъската, правите още една малка крачка към сбъдването на Вашите мечти“, каза Бисерка Янева. Тя поздрави специално учениците от 8б клас, специалност „Автотранспортна техника“, с класен ръководител Мариана Стаматова, като им пожела успех в предизвикателството дуално обучение.
Сред най-развълнуваните на днешния първи учебен ден беше Кръстю Илков – монтьор на електроно производствено оборудване в „Асарел-Медет“АД. Двете му дъщери Мария и Гергана бяха сред главните действащи лица в ритуала по откриване на учебната година. Гергана беше водещ, а Мария асистентка на знаменосеца. И двете уверено вървят по стъпките на своя баща и изучават „Минна електромеханика“ в Професионалната гимназия. „Те са голямата ми гордост и се радвам, че ще ме наследят в професията“, сподели Кръстю Илков.
Не по-малко развълнуван беше и новият помощник учител по английски език Чейс Форстър. Той е тук по програма „Фулбрайт“, с подкрепата на „Асарел-Медет“ и „Оптикоелектрон“.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn