9 нови автомобила ще получи ОД МВР – Пазарджик

9 нови автомобила ще получи ОД МВР – Пазарджик, като първа част от обновяването на машинния парк на дирекцията, стана ясно след посещение на министър Румяна Бъчварова в областния център на 11 януари. Новите коли ще бъдат оборудвани с апарати за автоматично издаване на фишове. Днес в София ще се проведе демонстрация как функционира полицейска кола с ново оборудване.

41 нови младши полицаи пък ще започнат работа съвсем скоро в пазарджишката дирекция, съобщи шефът и Йордан Рогачев, като уточни, че все още върви конкурсната процедура. Според него, с тези щатове ще може да бъде осигурено денонощно покритие с патрулни коли на всички населени места на територията на областта. Министър Бъчварова добави, че с допълнителните 5 млн. лв., отпуснати на МВР от кабинета, за гориво ще бъде осигурен 230 км дневен преход на кола.

До месец ще бъдат наети на работа като сътрудници над 1000 пенсионирани полицаи и военни, каза още Румяна Бъчварова, но уточни, че преди да бъдат разпределени, на тях им предстои няколкомесечно обучение. 550 ще бъдат насочени към областните дирекции, а около 600 – на границата, стана ясно още от думите на министъра.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn