94 497 посетители на музейните обекти в Панагюрище през 2022 г.

И през изминалата 2022 г. Исторически музей-Панагюрище беше предпочитана туристическа дестинация. Музейните обекти са били посетени от 94 497 посетители, в това число ученици и студенти- 39 766 , възрастни – 47 892, чужденци- 773, безплатни, включващи деца до 7 години и хора с увреждания – 6 066, съобщиха от културната институция.

 

В периода 01.09.2022г. – 16.10.2022 г., когато гостуваше оригиналът на Панагюрското златно съкровище, през залата-трезор и другите експозиции са преминали стотици туристи.

По традиция Исторически музей-Панагюрище посрещна с подаръци своите първи посетители през новата година. Младото семейство беше лично приветствано от директора на институцията доц. д-р Атанас Шопов. „Радвам се, че първите ни посетители сте вие, млади хора. И нека през новата година да се радваме на повече посещаемост и интерес към миналото на страната ни“ – каза доц. Шопов.

Пореден повод за гордост за жителите на община Панагюрище бе публикуваната от интерактивния гид на България ранглиста, в която сред 266 туристически забележителности в България, къщата-музей „Райна Княгиня“ в град Панагюрище е най-посещаваният туристически обект за 2022 година. Проучването е направено съгласно потребителите на мобилното приложение „iLoveBulgaria“ на база сканирания на QR кодове от поставени негови табелки на Стоте национални туристически обекта и обекти на общини партньори, с мобилното приложение.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn