96 проверки извърши екоинспекцията в Пазарджик през октомври

През октомври експертите на РИОСВ провериха 73 промишлени обекта в област Пазарджик. Проверките са 96, а дадените предписания 44. Няма констатирани нарушения в обекти на територията на община Панагюрище.
Приоритетни са били проверките за установяване на незаконни автоморги, както и на лица, които търгуват с авточасти – втора употреба, уточняват от екоинспекцията. За констатирано нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в гр. Пазарджик, съставен акт по Закона за управление на отпадъците. В резултат на извършен емисионен контрол и установени превишения на индивидуалните емисионни ограничения са съставени актове по Закона за водите на няколко предприятия, съставен е и акт за заустване на отпадъчни води без разрешително в язовир „Доспат”.
През октомври на «зелен телефон» и по електронната поща в РИОСВ са постъпили 11 сигнала. Проверките и констатациите са определили шест от подадените сигнали за неоснователни, два са препратени за предприемане на действия от администрациите на община Велинград и ОД „Земеделие”- гр. Пазарджик, а по един проверката предстои.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn