David Guetta ще напише, продуцира и изпълни химна към предстоящия турнир UEFA EURO 2016

Френският диджей David Guetta ще напише и продуцира официалната песен към UEFA EURO 2016 , която ще бъде издадена по време на подготовката на турнира. David ще участва и в откриващата церемония на стадиона Stade de France на 10-ти юни 2016. Ролята му включва създаването на музикалната идентичност на целия турнир.

Искахме да работим с David Guetta, защото през кариерата си той е доказал, че може да вдъхновява с музиката си хора от всички краища на света” казва президентът на UEFA Michel Platini. „Музиката на David е изпълнена с енергия, така че нямаме търпение да видим и чуем приноса му към духа и атмосферата на турнира.”

Guetta заяви: „Невероятно вълнуващо е да съм част от този огромен футболен турнир в родната ми страна. Музиката и футбола вървят ръка за ръка, когато става дума за празнуване и забавление и искам с моя помощ това европейско първенство да стане най-големото и запомнящо се досега.”

Искаме феновете да са в сърцето на всичко, което правим” добавя Guetta, който ще изнесе безплатен концерт в Champ Mars, Париж, вечерта преди началото на турнира (9-ти юни 2016).

Известен години наред във Франция, Guetta пробива на световната сцена с албума си One Love от 2009. Той продуцира и редица хитове като парчето I Gotta Feeling на Black Eyes Peas и е работил със звезди като Rihanna, Madonna, Usher и Snoop Dogg. Списание Billboard обяви наградения с Grammy негов сингъл от 2009 When Love Takes Over с участието на Kelly Rowland за най-добрата денс-поп колаборация на всички времена.

Орфей Мюзик

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn