eTwinning обучение в СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище

На 1 юли 2019г. в СУ „Нешо Бончев“- Панагюрище се проведе четвърта вътрешно-училищна квалификация – обучение на тема „eTwinning за начинаещи“. Обучението бе водено от Цветелена Таралова – eTwinning посланик към ЦРЧР, НА по програма Еразъм+  със съдействието на Силвия Бобекова – координатор по проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи”.

eTwinning е място, където хиляди еТуинъри от страната и Европа се свързват помежду си, общуват, създават съвместни проекти и усъвършенстват професионалните си умения, като участват в различни обучителни семинари и събития. Платформата дава възможности за дисеминация на постигнатите резултати и подпомага участието в проекти, финансирани по програма Еразъм+; подсилва мотивацията на ученици и учители за съвместна работа. Участниците в обучението бяха запознати с платформата, работния плот eTwinning и работното пространство на TwinSpace. Кратката кафе-пауза ги предразположи към изпълнение на практическите задачи и даде възможност за обмяна на полезни уеб-инструменти в класната стая. На практикума бяха обменени добри практики от активни и завършени тази година проекти. СУ „Нешо Бончев“ разпространиха резултати от проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“, а гостите – учители от ОУ „20-ти април“, които също са дългогодишни участници в платформата еТуининг, споделиха за „Не на тормоза, бъди мил, живей активно“.

Европейският план за развитие на училището цели повишаване квалификацията на педагогическите специалисти чрез развиване на дигитални и чуждоезикови компетентности. Иновативните екипи работят на хоризонтално и вертикално ниво – мостът между учители и ученици между отделните образователни етапи бе представен в идеи за нови европейски проекти. Даването на обратна връзка стана чрез Answergarden – полезен ИКТ инструмент за обучаемите.

ТИМ към СУ „Нешо Бончев” предлага различни възможности за обучения за учители-новатори от различни образователни етапи с цел повишаване на квалификацията и развиване на умения за 21-ви век  в класната стая. За повече информация www.daskalo.com/team

Стойността на проекта е 29 524 евро и изпълнението му продължава до 30 септември 2019.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn