EURES информационен ден се проведе в Дирекция „Бюро по труда” – Панагюрище

Агенцията по заетостта, като член на мрежата  „Европейски услуги за заетост” (EURES),  чрез Дирекция „Бюро по труда” – Панагюрище, проведе EURES информационен дeн  за нерегистрирани търсещи работа лица на 26.10.2017 г.

Посетилите информационния ден лица бяха запознати с основните цели и дейности на EURES мрежата, с EURES портала и възможностите за работа, които той предлага. Получиха информация за начините, по които могат да кандидатстват за работа в страните от ЕС и ЕИП. Представени им бяха услугите, които се предоставят както чрез сайта http://eures.bg, така и лице в лице чрез EURES консултантите, работещи във всяко бюро по труда.

DSC00817

На търсещите работа лица беше предоставена и информация за актуалните свободни позиции, обявени в сайта на EURES – България. Най – голям бе интересът към  РМ «Берач на гъби» – Холандия, «Сезонен работник във ферма за бране на цветя» във Великобритания. Лицата получиха информационни материали за Европейската мрежа за заетост EURES и за условията за живот и труд в отделните страни-членки на ЕИП.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn