Gabrielle Aplin издава втори студиен албум “Light Up The Dark”

С 63,5 милиона преслушвания в Spotify, 80 милиона преглеждания в YouTube, 1.5 милиона продажби от дебютния й албум English Rain и челни позиции във Великобритания и Австралия, кариерата на Gabrielle Aplin определено се развива с бързи темпове. Сега певицата издава своя втори студиен албум “Light Up The Dark” през септември, а главен акцент в него е сингълът “Light Up The Dark”. Създадено от Gabrielle и дългогодишния й партньор в писането на песни Luke Potashnick, парчето “Light Up The Dark” разкрива свежия и неподражаем стил на Aplin. Миксирана от Craig Silvey (Arcade Fire, The National, Florence + The Machine) песента е налична безплатно за всеки, който направи предварителна поръчка на предстоящия албум на певицата. Сингълът “Light Up The Dark” се сдоби и с музикален клип, който може да бъде видян тук: https://www.youtube.com/watch?v=S3kkJgvAXzk

Месеците обикаляне в подкрепа на записа English Rain подобряват музикалните възможности на Aplin – нейните умения на китара и пиано се развиват, а времето прекарано с други музиканти добавя ново измерение в писането й на песни. Певицата експериментира и с различни микрофони, винтидж оборудване и стари синтове.

Новият албум на Gabrielle е вдъхновен от Joni Mitchell и продукцията The Reminder” на изпълнителката Feist, за която Gabrielle казва: „Гласът й е точно тук, отпред, а всичко друго се нарежда наоколо перфектно. Чувствам се и много по-комфортно в писането на песни за чужди истории, както и за свои, повечето от които са вдъхновени от пътуването и всичко, което съм преживяла след първия си албум.”

Преди да подпише с Parlophone Records, Gabrielle започва свой лейбъл, през който издава музиката си, когато е на 15. Пробивът й идва 4 години по-късно с нейната интерпретация на The Power of Love, изкачила се до върха на класациите. Последвалият сингъл Please Don’t Say You Love Meвлиза в A-list на Radio 1 и разтърсва класацията за песни. Това се случва и със следващите парчета Panic Cord, Home и ‘Salvation, помогнали на Aplin да отбележи 1.5 милиона продадени сингли. Дебютът й става номер 2 във Великобритания и скоро получава златен сертификат за продадени над 100 000 копия. Записът постига същия успех и в Австралия, където албумът отново е сертифициран със злато.

Орфей Мюзик

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn