Galantis издават дебютния си албум “Pharmacy”

Шведските автори на песни и продуценти Galantis обявиха своя дългоочакван дебютен албум Pharmacy”, който излиза на 8-ми юни през Big Beat / Atlantic. Дуото за пръв път се отличи с едноименното си EP “Galantis”, съдържащо композициите SmileиYou. Дебютното участие на Galantis на фестивала Coachella през 2014 пък им спечелва одобрението на критиката за техния уникален стил, комбиниращ най-хубавото от поп и денс музиката и нареждащ ги сред най-интересните нови явления на музикалната сцена. След появата си на Coachella, дуото бележи комерсиален успех и трупа радио ротации с парчето Runaway (U & I). Песента събира над 100 милиона преслушвания по света, ставайки #1 в класацията Emerging Artists на Billboard и #1 в чарта Viral 40 на Spotify, като същевременно дебютира в топ 10 на iTunes Dance chart. Следващата песен на дуото Gold Dust веднага става номер 1 в Hype Machine и стига 2-ро място в Billboard Emerging Artists, където Galantis едновременно владеят първа и втора позиция.

Galantis се завръщат в Швеция след серия от концерти в Северна Америка, за да работят над техния следващ проект. Дуото се затваря в студиото си в Стокхолм, за да завърши Pharmacy”. По техни думи: „ В отчаяното ни търсене на възвишен начин за самолечение, който ще ни помогне да запазим подобие на илюзорния идеал, познат като „здрав разум”, ние открихме, че тези 13 музикални парчета са това, от което се нуждаем. Ще останем на това лечение, докато търсенето продължава… Добре дошли в нашата Pharmacy” (аптека).” Новото парче „Peanut Butter Jelly“ на Galantis може да бъде слушано тук: https://soundcloud.com/wearegalantis/peanut-butter-jelly

Galantis са Christian Karlsson (познат като Bloodshy) от Miike Snow и Linus Eklöw (познат като Style Of Eye) и всеки от тях има впечатляващ опит в света на денс и поп музиката. Karlsson помага за прераждането на поп диви като Madonna, Britney Spears и Kylie Minogue в началото на 21-ви век, написвайки от части сингъла на Britney Toxic„, който й спечелва награда Grammy за Best Dance Recording. Karlsson е известен и със своят продуцентски талант, вложен в едноименния албум на Miike Snow от 2009 и в записа им Happy To You” от 2011. Eklöw пък си проправя своя пътека в света на електронната музика като Style of Eye, допринасяйки значимо към жанра с издания през редица важни лейбъли като Fool’s Gold, OWSLA, Refune, Classic, Dirtybird и Pickadoll, като освен това помага в написването и продуцирането на международния #1 хит I Love It.“ на Icona Pop.

Орфей Мюзик

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn