II-рият Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков” ще събере в Панагюрище млади футболисти от България и Балканските страни

„Мач на звездите“ ще изправи едни срещу други сборен отбор от футболни ветерани от България срещу сборен тим от Балканските страни и Европа

 

За втора поредна година професионалната спортна зала „Арена Асарел” в Панагюрище ще събере на свой терен 150 малки футболисти в Международния детски футболен турнир „Проф. Д-р Л. Цоцорков“. Тазгодишното издание на турнира ще се проведе на 29 и 30 ноември 2019 г., като ще противопостави 10 детски отбора на изявени футболни академии и школи от България и от Балканските страни.

Вторият футболен турнир „Проф. Д-р Л.Цоцорков“ е за футболни отбори на деца от  набор 2009 и 2010, като организаторите продължават основната си линия за подкрепа на спорта при най-малките. В рамките на събитието традиционно ще бъде организиран и приятелски „мач на звездите“, който ще противопостави футболни ветерани от предишното футболно поколение от България срещу Европейски сборен тим. „Целта на детския футболен турнир, е да амбицира все повече деца да спортуват и да играят футбол, както професионално, така и за забавление“, коментира Жоро Славчев, бивш футболист на Левски и организатор по спортната част на турнира. Международният турнир „Проф. Д-р Л. Цоцорков” и тази година, и в миналогодишното издание, показва, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират големи спортни проекти, да се привличат международни спортни събития и професионални отбори за спортна подготовка“, допълни Михаил Атанасов, управител на „Тракийски хотелиери“, организатор на турнира.

В първия ден от турнира (29 ноември) ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безплатен, а за втория ден'(30 ноември), когато ще се играят полуфинали, финалите и „мача на звездите“ билети се продават на символична стойност от 5 лв. за възрастни. Входът за всички деца и младежи до 18 години  е безплатен.  Билети за Международния детски футболен турнир се продават в Ивентим. Жителите на Панагюрище могат да закупят своите билети на Хотелска Рецепция Каменград Хотел & СПА.

Заповядайте  на 29 и 30 ноември 2019 г. от 9.00 до 18.00 ч на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала „Арена Асарел” на 2-рото издание на Международния детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“!

За повече информация  и при въпроси тел: (+359) 878468082.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn