Oграничават движението на камионите над 12 т по най-натоварените пътища

Днес –от 16 ч. до 20 ч.,се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за предстоящите четири почивни дни около деня на независимостта на България – 22 септември.
Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Движението на тежкотоварните камиони над 12 т ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 25 септември /неделя/, от 14 ч. до 20 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn