Rudimental с ново парче и клип “Rumour Mill”

Платинените Rudimental разкриха парчето Rumour Mill”, част от предстоящия си нов албум We The Generation”. Песента е повлияна от хаус жанра.

Напомнящ за първото парче на бандата “Spoons” и за песента “Baby” от албума “Home”, новият сингъл Rumour Mill’ още веднъж демонстрира таланта на Rudimental, които този път поверяват вокалите на Will Heard и Anne-Marie. Anne-Marie, която е незаменима част от турнетата на Rudimental през последните години, е и първият артист, който подписва с новооснования лейбъл на групата Major Toms. В тон с видеата към “Spoons” и “Baby”, клипът към Rumour Mill” е чернобял и поставя невероятните млади вокалисти на преден план.

Освежени след като наскоро оглавиха собствения си фестивал Wild Life в Brighton, както и след изпълненията си на Bonaroo и на Governor’s Ball в Щатите, Rudimental се готвят да превземат сцената на Glastonbury Festival следващия уикенд, където ще се качат на престижната Other Stage в петък вечер. След това бандата ще оглави Lovebox Festival през юли и ще участва на редица други фестивали по света. Rudimental ще се присъединят и към Ed Sheeran за предстоящото му шоу на стадион Уембли на 11-ти юли. По време на участията си на живо, бандата ще изпълни парчета от новия си запис We The Generation, който е последното доказателство за прогреса на Rudimental, които не спират да променят облика на електронната музика, не само във Великобритания, но и по света.

Предстоящият запис от 14 парчета следва супер успешния първи албум “Home” на Rudimental, който ги прави и една от малкото британски банди, пробили в своята дебютна година. “Home” им спечелва номинация за Mercury Prize и първата BRIT награда в категория British Single за парчето Waiting All Night ft. Ella Eyre. Именно Rudimental откриват таланта на певицата Ella Eyre, с която работят отново и в новия си албум. В новия си запис групата кани за участие невероятен набор от изгряващи британски певци като Mahalia в парчето ‘We The Generation’, Anne-Marie (която подписва с чисто новия лейбъл на бандата Major Toms) и Will Heard. Разбира се в “We The Generation” се появяват и няколко утвърдени имена като това на Dizzee Rascal и Lianne La Havas. Голямото семейство на Rudimental е един от най-динамичните музикални колективи в момента и всеки вокалист от него допринася за общия звук по неповторим начин. Сред специалните моменти в “We The Generation” е отличителната future-soul класика ‘New Day Coming’, в която вокалите са поверени на Bobby Womack , записал ги преди да почине. Rudimental отново се натъкват на музикална находка: звучно блъскащи се инструменти, прогресивни бийтове и емоционални гласове. Именно така успяват да изпреварят със светлинни години своите съвременници.

Орфей Мюзик

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn