Продължават опитите за телефонни измами на територията на региона

Регистрирани са опити за телефонни измами в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера, Белово и други населени места на територията на Община Панагюрище и Община Стрелча.

Измамниците използват вече познатата схема с обаждане и представяне за полицаи, които ще разследват телефонните измами. Преди това обаче измамниците вече са направили позвъняване на телефона на възрастните хора и са направили несполучлив опит за измама. Минути след като разговора приключи на телефона звъни друг измамник, който обаче вече се представя за полицай разследващ телефонни измами. Използват се конкретни имена на служители от съответното районно управление или областната дирекция в Пазарджик. Малко след това измамникът информира възрастният човек, че ще изпрати на адреса свой „колега”, който да вземе приготвените пари, те ще бъдат белязани и описани, като така ще могат да заловят извършителите. Ако жертвата се двоуми дали да го направи се използват дори конкретни заплахи за физическа саморазправа от страна на мнимите полицейски служители.

За пореден път РУ Панагюрище към ОДМВР Пазарджик предупреждава хората да са особено бдителни и мнителни по отношения на обаждания от непознати. На всеки вход от жилищен блок, кооперация или къща са раздадени информационни брошури с телефоните на дежурната част на РУ-Пазарджик, на полицейския и младши-полицейските инспектори. При съмнения хората да звънят на тях, за да се предпазят от телефонните измами.

На територията на РУ Панагюрище от началото на 2017 година не са регистрирани извършени измами по горе упоменатите схеми, информацията е предоставена от старши инспектор Георги Кършев – Началник на група «Охранителна полиция» към РУ Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn